Производството на РС-та струва прекалено скъпо

Нови технологии, компютърен хардуер и всякакъв вид електроника. Мобилни телефони и телефония.
Потребителски аватар
sheki
лимонтузу
Мнения: 2008
Регистриран на: вт юни 10, 2003 21:35
Име: Велин
Контакти:

Производството на РС-та струва прекалено скъпо

Непрочетено мнениеот sheki » чет мар 18, 2004 04:05

Сперед актуално изследване на ОН за производството на 1 настолен компютър и 17 " монитор РС- производителите се нуждаят от почти 1,8 тона суров материал или толкова , колкото тежи един по голям спортен автомобил .Учените от университета на ОН в Токио изчисляват този разход на около 1500 литра вода ,240 килограма твърдо гориво (десет пъти повече от теглото на самия компютър)и 22 килограма химикали . Според доклада , който изследва влиянието на технологичната революция върху околната среда , производството на компютри е много по -ресурсоемко от изработването на автомобили и хладилници например , които се нуждаят от материали , отговарящи на един -два пъти тяхното тегло .
Всяка година в света се продават повече от 130 милиона компютри. С оглед на все по бързото технологично развитие и все по - съкратените цикли на обновяване , замърсяването на околната среда би могло да се превърне в огромен проблем , предупреждава Ерик Уилямс , един от авторите на изследването . По тази причина той счита , че потребителите трябва да се замислят дали действително се нуждаят от нов компютър . В много от случаите е достатъчно РС-то просто да се оборудва с допълнителни елементи и да се ъпгрейдва , съветва Уилямс .
"Днес е трудно да си представим жовота без един от тези жизнено необходими за 21 век инструменти ", обяснява уилямс . "Но точно защото те са станали толкова повсеместни , трябва да си дадем ясна сметка за негативните влияния от РС революцията ."

в-к Компютри.
Изображение 8) :idea:
Просто и лесно !
zlatograd.com

Върни се в “Техника и Електроника”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост