Новина или клюка ! Продава се...

Тук можете да обсъждате всичко.
Потребителски аватар
sheki
лимонтузу
Мнения: 2008
Регистриран на: вт юни 10, 2003 21:35
Име: Велин
Контакти:

Новина или клюка ! Продава се...

Непрочетено мнениеот sheki » чет фев 15, 2007 18:09

Общиснки съвет разреши продажбата на една стара къща "ЧАЛЪКОВАТА КЪЩА " би трябвало да е архитектурен паметник, била е обявявана и друг пък за "приватизиране" но се е разминало , явно търг ще има първоначалната цена 16 000 лв. , доста малко , че то ся един гараж за толкова се продава . Някой ако знае повече подробности за решението и гласуването да сподели(мисля че имаме общественици които ще знаят ).
Просто и лесно !
zlatograd.com

Потребителски аватар
Xa_3au4e
Приятел
Приятел
Мнения: 310
Регистриран на: ср апр 20, 2005 14:01
Контакти:

Непрочетено мнениеот Xa_3au4e » чет фев 15, 2007 18:24

...тя май е обещана вече-голяма подробност :butthead:
Не е достатъчно да си знаеш цената,
трябва да се отчита и търсенето.

Miro
Новак
Новак
Мнения: 52
Регистриран на: нед дек 17, 2006 20:39
Местоположение: гр.Златоград
Контакти:

Ако не е клюка!!!

Непрочетено мнениеот Miro » пет фев 16, 2007 01:51

Очаквам купувачът на Чалъковата къща да не е случаен. Но питам, защо трябва да се продава този общински имот? Не трябва ли и общината да притежава къща, в която да се настаняват гости на града? Или поне да бъде отдадена на дългосрочна концесия, както го направи доста успешно с други подобни имоти.
Както е тръгнала работата, мисля си дали все пак ще остане нещо, което ще е собственост на общината или всичко що е общинско, ще се ПРОДАВА!?
Някои ще кажат „Няма по добър стопанин от собственика”, а общината не може да бъде добър стопанин и за това по добре да продава.
ДА, ама НЕ!
Не бива, всичко що е общинско да го разпродадем. Не съм против продажбите на общинска собственост, но нека да продаваме онова, от което общината ни не би могла да извлече някаква полза.
А в този случай с Чалъковата къща, общината със сигурност ще загуби!!!
Очаквам с интерес да разбера, как ще се развият събитията по тази продажба!

Потребителски аватар
bobby
Бедно студентче
Бедно студентче
Мнения: 418
Регистриран на: вт юни 10, 2003 21:45
Име: Борислав Младенов
Местоположение: Златоград/София
Контакти:

Непрочетено мнениеот bobby » пет фев 16, 2007 12:05

И аз изказах същото мнение за общинската собственост и още си чакам да видя дали мога да си купя теренчето до паметника, с елхичките.
Remove, remove ......

Ana
Минаващ
Минаващ
Мнения: 13
Регистриран на: чет мар 15, 2007 19:32
Контакти:

Непрочетено мнениеот Ana » чет мар 15, 2007 20:12

Областният управител е спрял решението за продажбата на Чалъковата къща,която кмета с голям труд и много приклякания изкопчи от съветниците.Не знам мотивите му и сигурно никога няма да ги узная,защото администрацията брани със зъби и нокти всякаква информация. Търся възможност лично да благодаря на д-р Фиданов за опита му да спаси за общината тази прекрасна къща-паметник на културата.До края на мандата на кмета и съветниците остават шест месеца.Искрено се надявам за това време да не успеят да я изтъргуват за обидно ниската цена от 16 000 лв!Може би след тях ще дойдат хора,които ще ценят историята и културата на този град !Дано!

Потребителски аватар
sheki
лимонтузу
Мнения: 2008
Регистриран на: вт юни 10, 2003 21:35
Име: Велин
Контакти:

Непрочетено мнениеот sheki » чет мар 15, 2007 22:40

всички си викаме дано :)
Просто и лесно !

zlatograd.com

suzi
Новак
Новак
Мнения: 94
Регистриран на: ср яну 17, 2007 17:04
Контакти:

Непрочетено мнениеот suzi » пет мар 16, 2007 09:43

Ето за такива неща са нужни гражданските организации,за да се противапаставят на неморалното,незаконното и непочтеното!
Трябва да се обединяваме в сдружения!

BMV

Непрочетено мнениеот BMV » пон мар 19, 2007 23:16

Преди няколко години баща ми искаше да купи къщата, общинска собственост, която е срещу Малашеви и си спомням, не му я продадоха. И сега като идвам в Златоград я виждам срутена до основи. Общината не предприема никакви мерки за нея. Май е по-добре Чалъковата къща да попадне в ръцете на някой частник, примерно Митушев, за да направи от нея нещо хубаво, защото след 2 години и тя ще бъде рухнала . Аз съм от този квартал и знам за състоянието й. Вярно, че цената от 16000лв е много ниска, но както разбирам от Шеки ще има търг и там сигурно ще става наддаване. Като чета мнението на Ха-Зайче, която постоянно се дупи, сигурно има хубаво дупе, разбирам, че тя е обещана. Но не мога да разбера как така хем търг, хем обещана??? А Миро казва -очаквам копувача да не е случаен. Шеки, я им разясни какво значи търг на тия прости люде!

Потребителски аватар
Xa_3au4e
Приятел
Приятел
Мнения: 310
Регистриран на: ср апр 20, 2005 14:01
Контакти:

Непрочетено мнениеот Xa_3au4e » вт мар 20, 2007 09:22

BMV написа: Шеки, я им разясни какво значи търг на тия прости люде!


Тия "прости люде" знаят какво значи търг.
Не е достатъчно да си знаеш цената,
трябва да се отчита и търсенето.

Потребителски аватар
dimi
Приятел
Приятел
Мнения: 421
Регистриран на: вт фев 13, 2007 21:34
Име: Диляна Митушева
Местоположение: Златоград
Контакти:

„Родопи ВЕСТ” бр. 21 (626) 17-20.март.2007год

Непрочетено мнениеот dimi » вт мар 20, 2007 14:49

ВЪПРЕКИ ОБЛАСТНИЯ
ОбС ЗЛАТОГРАД, ПАК ПРОДАВА АРХИТЕКТУРЕН ПАМЕТНИК
Общинския съвет в Златоград прогласува върнато от областния управител д-р Петър Фиданов решение за продажба на Чалъковата къща в Стария град.
Решението за продажбата чрез конкурс, с начална цена от 16 200лв., е взето на сесия през януари. Къщата е архитектурен паметник с местно значение, реставрирана, на два етажа с двор. Много хора биха са заинтересували от нея, но аз лично смятам, че трябва да се стопанисва като паметник на Дельо Войвода, коментира председателят на ОбС Спаска Гочева. Решението за продажбата е гласувано повторно миналия четвъртък, въпреки изпратените мотиви в 3 страници, с които областния управител е аргументирал необходимостта то да се отмени. Съдът е следващата инстанция, която трябва да се произнесе по случая.
Светлана ЗЕРОВА

Потребителски аватар
sheki
лимонтузу
Мнения: 2008
Регистриран на: вт юни 10, 2003 21:35
Име: Велин
Контакти:

Готвят Чалъковата къща като подарък за зам.-министър

Непрочетено мнениеот sheki » вт май 29, 2007 00:10

Съветниците не приеха изложеното в писмо до тях от областния управител Петър Фиданов, според което те би трябвало да отменят свое решение от предишно заседание, даващо ход на процедура за продажба на общински имот в Стария град, а именно Чалъковата къща.

След поименно гласуване не се събра необходим брой гласове за отмяна на решението и сега управителят ще го отнесе за анулиране до окръжния съд в Смолян. Кметът на общината Чаушев няколко пъти внася този проблем в Съвета, но срещаше опозиция от страна на някои от членовете му, които настояваха имотът да си остане общински, да се ремонтира и да се ползва за гостна на общината.

На едно от заседанията наскоро обаче решението за продажба бе прокарано, като за начална цена беше определена сума от 16 хил. лв. Последва реакцията на областния управител, което заедно с решението на съветниците отнася въпроса с къщата в едно неопределено бъдеще време. Според администрацията, ако не се продаде имотът ще продължи да запада, а са необходими поне 60 хил. лв. за ремонт и обновяване.

Според други мнения пък, кметът се уговорил да продаде къщата на свой приближен съветник, който от своя страна ще направи благодарствен жест към един зам.-агодарствен жест към един зам. и благодарствен жест към един зам.-министърса необходими поне 60 хил. лв. за ремонт и обновяванестроителен министър, след което към фирмата му щели да потекат поръчки за обекти, от които да си върне парите от къщата.

Както се казва – на корупционната нива нищо ново. Хватките на корумпираната паплач „отгоре” до „долу” не стават по-изобретателни, но пък са достатъчно изпипани и сигурни. Така, раздавайки обекти за милиони на свои „обръчи”, депесарските депутати си осигуриха луксозни мезонети като подаръци в центъра на Кърджали. И само там ли... На нас ни остава да чакаме и да видим кое министърче ще се нанесе в близко бъдеще в подаръка си.

(Бр. 6/2007 на „Златоградски вестник”)

Дата: 2007-05-28


за някои неща пари има но да се възстанови паметник не .. и какъв е тоя Об Съвет ... дето само иска да продава .. НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА ХОРАТА КОИТО РАЗПРОДАВАТ ! Егати наглоста , пилците се броят на есен пък есента идва ....
Просто и лесно !

zlatograd.com

mitkopalauzov
Минаващ
Минаващ
Мнения: 23
Регистриран на: чет мар 29, 2007 12:51
Контакти:

Непрочетено мнениеот mitkopalauzov » вт май 29, 2007 00:59

Може ли някой да постне една снимка на къщата, за да видим за какво точно става въпрос?

Потребителски аватар
sheki
лимонтузу
Мнения: 2008
Регистриран на: вт юни 10, 2003 21:35
Име: Велин
Контакти:

Непрочетено мнениеот sheki » вт май 29, 2007 20:18

mitkopalauzov написа:Може ли някой да постне една снимка на къщата, за да видим за какво точно става въпрос?


ще разбера къде е и ще я снимам .. доколкото знам е около стария град .. явно мястото не е лошо ... само парцела ще мине за над 16 хиляди ..
Просто и лесно !

zlatograd.com


Върни се в “Обществена говорилня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост