Правила за използване на форумите на Златоград

Въпроси и отговори свързани с Linux, Windows, Macintosh, AIX и софтуер работещ на тези системи
Потребителски аватар
Bashev
Уеб разработчик
Мнения: 568
Регистриран на: вт юни 10, 2003 20:17
Име: Костадин Башев
Местоположение: Златоград/Свищов
Контакти:

Правила за използване на форумите на Златоград

Непрочетено мнениеот Bashev » чет апр 15, 2004 20:52

1. Пишете на кирилица. В нашия форум има вградена поддръжка на Българска фонетична клавиатурна подредба BP и Български Държавен Стандарт БДС. Един вариант за безплатна кирилица.
1.1Забранява се писането на мнения, изписани изцяло с главни букви или в bold, и с по-голям размер шрифт от стандартния за форума, както и писане само с главни букви, което според "етикета" ще се счита за "викане".
1.2 Забранява се също така - прекаляването с цветове, което дразни очите, загрозява форума и затруднява нормалното му преглеждане от някои участници. Допуска се смислов акцент на определени части от мнения под формата на думи с главни букви, различен цвят или bold шрифт.

2. Бъдете максимално ясни при поставяне на заглавие на темите. При особено неясно формулирано заглавие и съдържание на първото мнение, както и при заглавие, отнасящо се до конкретен участник, темата ще бъде затваряна или отстранявана.

3. Теми не отговарящи на правилата и такива нямащи връзка с форума се изтриват без предупреждение на автора им. Не се препоръчва отправянето на обиди, заплахи и неприлични "фрази" и подобни постове към никой участник от форума.

4. Забранява се рекламирането на услуги или продукти, които нямат пряка връзка с дискусията (спам).

5. Регистрирайте се за да можете да използвате всички възможности на форума. (някои от опциите и темите не са достъпни за нерегистрирани потребители). Забранява се регистрацията на повече от едно потребителско име, ако имате вече регистриран профил то използвайте него.

6. Изборът на потребителско име, аватар и подпис не трябва да целят обида/критика/реклама на друг участник или на фирма/форум/сайт/. Не е желателно използването на "големи" аватари и подписи. Размера на аватара трябва да бъде не по-голям от 100 пиксела височина на 100 пиксела ширина.

7. Забранява се използването на изображения, снимки и каквито и да било картинки в подписите.

8. Напълно забранено е поместване на материали със съдържание на насилие и расизъм.

9. Предложения за нови форуми се приемат в раздел за форума или на лично съобщение до някой от администраторите. Ако имате въпрос относно някоя тема не го пишете в самата тема а в раздела за форума.

10. Всеки потребител сам отговаря за написаното от него във форума, под каквато и да е форма. Екипа поддържащ форума по никакъв начин не носи отговорност за поместените материали от потребители.

11. За становище на екипа се приема единствено такова съобщение в което изрично е подчертано, че това е решение на целия екип. В противен случай, всяко останало мнение, се стича за лично мнение на потребителя (бил той модератор или администратор).

12. При цитиране на определен източник на информация най-долу се помества връзка, която да бъде ясно четлива и да сочи към съответния източник! При неспазване на това условие мненията ще бъде изтривани БЕЗ предупреждение!

Неспазването на правилата, принуждава екипа следящ за реда във форума да наказва съответния провинил се потребител с предупреждение (възможност предоставена ни от форум платформата която използваме), след достигане на определен брой предупреждения потребителят ще бъде изгонен от форума или достъпа му до форума ще бъде прекратен за определен период от време.

Последна промяна 31.12.2010 03:32

Върни се в “Операционни системи и софтуер”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост